Hou jij van Minigolf en Halloween?Dan heeft Minigolf Bredene een mooie combinatie.Kom tijdens de  herfstvakantie minigolfen in een griezeldecor gedurende de halloweenperiode.Telkens geopend vanaf 14u tot 17u.Kom als je durft!!!!!

Dag sinterklaas is een vlaamse televisieserie die op tv  wordt uitgezonden tijdens de sinterklaasperiode .In welk jaar vond de eerste uitzending plaats?

 

1992

 

2.Iedereen weet dat de hoofdrol gespeeld werd door Bart peeters.Maar weet je ook welke beroemde zanger,componist,humorist en gediplomeerd filosoof de serie schreef?

 

Hugo matthijssen

 

3Iedere aflevering begint met Bart Peeters die zijn fictieve dochters  in bed stopt, wanneer zij hem een vraag stellen over Sinterklaas. Bijvoorbeeld: houdt Sinterklaas werkelijk altijd zijn mijter op, ook in bad? En is Sinterklaas ooit al eens verliefd geweest? Bart meent hen het antwoord te kunnen geven aangezien hij bij Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek is geweest. 

Weet je nog de naam van de meisjes?

 

Charlotte en Jessicatot 2007

Jitse en anke vanaf 2007

 

4 Sinds deze serie van start ging dacht iedereen  dat de echte sinterklaas op tv kwam.Deze werd op sublieme wijze vertolkte door niemand minder dan Jan decleir.Maar weten jullie ook de naam van de acteur die toen Zwarte Piet gestalte gaf?

 

Frans van der aa

 

5 De naam werd bedacht door de scenarioschrijver en voor het eerst geïntroduceerd tijdens de eerste aflevering van het programma Dag Sinterklaas. Toen Sinterklaas aan Piet vroeg hoe ze zijn schimmel zouden gaan noemen, had Piet de vraag niet goed verstaan.De naam blijft men tot heden gebruiken .Welk is de naam van het paard?

 

Slecht-weer-vandaag

 

6 In aflevering 2 ontdekt bart peeters dat de sint zijn mijter in bad draagt. Zwarte piet vertelt hem dan ook hoe de kleren van sinterklaas heten.Zo vertelt hij dat sinterklaas om zijn hals een lange smalle strook stof heeft hangen. Deze hangt vanaf de nek naar beneden tot vlak boven de grond. De kleur is meestal gelijk aan de kleur van de mantel. Hoe noemt dit stuk kleding??

 

Stola

 

 

7.Omdat het paard altijd zeeziek word tijdens de reis vanuit Spanje met de stoomboot, reist de verzorger altijd over land naar het land van bestemming. Weet je de naam van de verzorger waarnaar ook een sinterklaasfilm genoemd werd?

 

Ramon (ay Ramon)

 

8 Op welke zender werd de serie voor het eerst uitgezonden?

 

Ketnet

 

9 Vanaf 2019 schreef men  nieuwe afleveringen die nu te bewonderen zijn op tv.

De cast werdt aangepast,maar welke beroemde regiseur naast Frank van Passel nam de serie op?

 

Stijn Coninx

 

10 Wie kent hem niet      Henk&henk (het goede doel)

 

 

 

 

Hop paardje hop:

 

My horse ,my kingdom for a horse citeerde Shakespeare en omdat het slecht weer vandaag was voer de stoomboot richting Ramon om  baardemans zijn paard te verzorgen.Wat weten jullie ,net zoals piet, over paarden?

 

1  Dit paard was een grijswitte Arabier en stond bekend als zeer moedig en betrouwbaar. Het  was maar ongeveer 1,4 meter hoog, wat zijn berijder Napoleon Bonaparte , met een lichaamslengte van 1,68 meter, goed uitkwam. Het paard werd vernoemd naar een beroemde veldslag  (1800) waarin het paard, toen op zesjarige leeftijd, door napoleon bereden werd.

 

Marengo

 

2 Net als slecht weer vandaag is hij een schimmel met bruine vlekken op zijn linkerkant.  In de eerste albums was hij nog min of meer een gewoon paard. Later kreeg hij zelf een uitgebreide persoonlijkheid. Zo levert hij geregeld zijn eigen commentaar op het hele gebeuren, waardoor hij dienstdoet als "observator" van het verhaal.

 

Jolly jumper

 

3 Zegt zorro:waar is mijn paard .Terecht,want hij heeft hem nodig .Het paardis in staat elk ander paard eruit te lopen en razendsnel grote afstanden af te leggen. Dit maakt dat Zorro vrijwel ongrijpbaar is, en overal kan komen.De naam van het paard?

 

Tornado

 

4 Ditis het negentigste stripverhaal uit de reeks van Suske en Wiske.Het album is gebaseerd op het Ros Beiaard.Wat is de titel van het album?

 

Het ros Bazhaar

 

5 Wat is de naam van deze  Vlaamse tv-jeugdserie van Studio 100, waarvan het eerste seizoen in 2008 werd uitgezonden op Ketnet, dat de reeks geregeld herneemt. De serie speelt zich af op de manege van de rijke familie De La Fayette, met de witte hengst  in de titelrol.

 

Amika

 

6 Dit is het paard uit de The Roy Rogers Show van de zingende cowboy-acteur.

Het  paard viel voor dood neer, als een schot klonk. Als Roy Rogers daarna floot, stond het paard weer op. De naam van het paard graag?

 

Trigger

7 Hij is een echte heer van stand en altijd beleefd en netjes. Deze arts van het Grote Dierenbos praat ietwat geaffecteerd en is graag in het gezelschap van Isadora Paradijsvogel. We kennen hem allemaal uit de fabeltjeskrant .

Meindert het paard

8 Het paard is een figuur uit de Griekse mythologie.  Het gevleugelde paard, ontstond uit een liefde tussen de gorgo Medusa en de zeegod Poseidon. Hij kwam ter wereld uit Medusa's bloed toen de held Perseus haar doodde.Het is ook de naam van een duits fietsenmerk.

 

Pegasus

 

 

 

 

 

9 Deze bekende avonturen tv serie speelt zich af in Engeland omstreeks 1900.De kinderen Vicky en Kevin vinden een ziek zwart paard in het bos.Ze brengen het naar hun vader die veearts is.Samen met hem lukt het de kindereren om het arme paard weer helemaal beter te maken.Hoe noemen ze het paard?

 

Black Beauty 

 

10  luv Trojan horse

 

Fotoronde

 

Voor de nieuwe reeks werdt een volledig nieuwe cast van bekende acteurs en actrices samengesteld.Wij zoeken de naam van de acteur of actrice en ook de naam van het personage die ze spelen.

Dus bijvoorbeeld in de oude reeks:Jan decleir- Sinterklaas  Frans van der aa –zwarte piet

 

Ronde vier/

 

Wiete wiede wiet ,khoor je wel maar ik zie je niet.Wat weten jullie over piet?

 

1 Hij was een Nederlands luitenant-admiraal en West-Indische Compagnie commandant. Hij is vooral bekend door de verovering van de Spaanse zilvervloot in 1628, maar vond zelf dat hij voor zijn eerdere wapenfeiten te weinig erkenning kreeg.

 

Piet Heyn

 

2Hij was een Nederlandse spits die eind jaren 80 furore maakte bij het Belgische KV Mechelen, met wie hij de beker, landstitel en Europacup II veroverde in het seizoen 1987/88. 

 

Piet den boer

 

Deze nacht vlinder heeft een spanwijdte tussen de 17 en 25 millimeter. De voorvleugel is okergeel tot oranjerood, met een bruine tekening.  De vliegtijd is van mei tot augustus en volwassen vlinders houden zich overdag verscholen tussen dichte begroeiing. Ze vliegen vanaf de schemering in korte vluchten en komen matig op licht.De naam van dees nachtvlinder?

 

Kanariepietje

4Magere heins een personificatievan de dood.Hij wordt vaak afgebeeld als een gedaante die gehuld is in een donker gewaad, een kap over het hoofd heeft en een zeis bij zich draagt. De zichtbare lichaamsdelen van Magere Hein laten zien dat hij een (levend) geraamte is. Het betreft hier de benige hand waarmee hij zijn zeis vasthoudt en soms zijn schedel. Vaak is zijn hoofd niet te zien en maakt dit plaats voor duisternis .Maar hoe wordt hij ook genoemd in Vlaanderen?

Pietje de dood.

5 In 1997 schreef Van Meir het script voor de televisieserie Terug naar Oosterdonk, dat ook als boek werd uitgegeven en in 1981 al in een toneelbewerking bestond.

 Een van de hoofdpersonages  werd vertolkt door Dirk Roofthooft.Welk personage vertolkte hij?

 

Pietje de leugenaar

 

6 Ze kunne 15 tot 53 cm lang  worden, en komen vooral voor in het oostelijke deel van de Atlantische Oceaan, de Noordzee en de Middellandse Zeevoor . Ze graven zich in, in het zand, in ondiep water, loerend op prooivissen.Hoe heet deze vis?

 

Pieterman

 

7 Hij is de postbode van Keteldorp, een klein dorpje in Nederland met slechts 10 straten en zo'n 400 inwoners. Hij is de vriend van alle kinderen. Daarnaast haalt hij ook dolle streken uit, zo bezorgt hij een keer alle post expres op de verkeerde adressen.

Deze   jeugdboekenserie isgeschreven door Henri Arnoldus, rondom deze postbode.Zijn naam graag?

 

Pietje puk

 

8 De artiestennaam van deze Belgische singer song-writer is Ozark Henry.Hij scoorde hits zoals sweet instigator en these days.Zijn echte naam graag?

 

Piet Goddaer.

 

9 Het is een oud Vlaams dobbelspel met drie dobbelstenen voor twee tot acht spelers. Het  wordt gespeeld in  een achthoekige, houten speelbak met een diameter van ongeveer 38 centimeter waarvan de binnenkant bekleed is met vilt. Van dit spel, dat vaak in cafés gespeeld werd, bestaan vele varianten.

 

Pietjesbak

 

10 say what you want texas  charleen spitteri

 

Ronde vijf

 Goedheiligman is een bijnaam van Sinterklaas. Andere bijnamen zijn ook wel Sint Nicolaas of kortweg Sint.Wat weten jullie over sint?

 

 

1 Het is een eiland in de Caraïbische Zee, genoemd naar een heilige. Het eiland behoort tot de Kleine Antillen. Het ligt 240 kilometer ten oosten van Puerto Rico en zuidelijk van Anguilla.

 

 

Sint Maarten

 

2 Ja hoor, ze bestaat:een heilige voor hulp bij problemen met schoonfamilie en met de schoonmoeder in het bijzonder.Meer nog,elk jaar, gaat in Gistel een processie voor haar uit.

Hoe noemt deze processie?

 

Sint godelieve processie

 

3 Dit kreeg ooit het stempel "Beste bier ter wereld'. Sindsdien is het misschien wel meest begeerde bier op onze aarde. Het zware trappistenbier wordt op beperkte schaal gebrouwen en is officieel alleen verkrijgbaar via de bierlijn van de abdij. Wat is de naam van de abdij?

 

Sint-sixtusabdij

 

4

Hello,residentie Bouckez,the lady of the house speekin.Weet je de voornaam van madame bucket?

 

Hyacinth Bucket

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Het was ooit de belangrijkste middeleeuwse stedelijke instelling voor zieken, armen en behoeftigen in de stad Brugge. Sinds 1977 zijn de middeleeuwse ziekenzalen ingericht als museum. Dat museum vertelt het verhaal van het gebouw, de zieken- en zielszorg en de kloostergemeenschap aan de hand van gebruiksvoorwerpen en kunstwerken van onder meer Hans Memling. Hoe heet dit oud bewaard hospitaalgebouw??

 

Sint-janshospitaal

 

6 Het is een sterkedrank op basis van anijs, venkel en een aantal aanvullende kruiden. In Europa was het een van de populairste alcoholische dranken van de late 19e eeuw.Naam van het drankje?

 

absint

 

 

 

 

 

7 In Bredene staan drie kerken/Weet je dan ook de naam van deze kerk op de wijk Bredene Sas?

 

 St-jozefkerk

 

Het  is een elektronisch muziekinstrument waarmee je allerlei soorten geluiden creëert. Sommige  excelleren in het maken van bas- en drumgeluiden. Andere zijn dan weer geschikt voor het produceren van realistische of juist futuristische klanken. Ken je de naam van dit muziekinstrument?

 

Synthesizer

 

 

9 Hoe noemt hetproces waarbij men korrels van bepaalde materialen verhit tot op een temperatuur waarop ze net niet smelten. Dit gebeurt al dan niet onder hoge druk. Op die manier groeien de contactpunten tussen de korrels, waardoor een zeer hard materiaal kan ontstaan zoals bijvoorbeeld widia.

 

Sinteren 

 

 

10 Absynthe Minded  Heroic part one

 

 

Rond 6 de vrouw van sinterklaas fotoronde

 

1 angelina Jolie

2 kate beckinsale

3 alicia keys

4 jessica alba

5 Shakira

6 alicia silverstone

7 lady Philippa “pippa” Middleton

8 Jan schepens

9Katy perry

10 Conchita worst